itthon Telepítés / konfigurálás Nagy háztartási gépek Hol vannak és hogyan távolítsák el a mosógép szállítócsavarjait

Hol vannak és hogyan távolítsák el a mosógép szállítócsavarjait

A mosógép szállítócsavarjai a gyárban előre vannak felszerelve az szállítás előtt, és úgy vannak kialakítva, hogy biztosítsák a hatalmas rakodótank helyzetét szállítás közben.

Miért és hol találhatók a szállítócsavarok?

Mivel a gép szállítása és szállítása során a telepítési helyre különféle síkokban dönthető meg, a csavarokat a tartály négy oldalára szerelik fel, korlátozva annak mozgását a munkapozíciótól minden irányban. Erre azért van szükség, hogy megakadályozzuk a tartályt körülvevő alkatrészek károsodását, de ami különösen fontos, hogy megvédjük magát a tartályt a legkisebb deformációtól, geometriai változásoktól vagy a beépített helyzetből való elmozdulástól.

A tartálynak a forgástengelyhez viszonyított pontos központosítása és kiegyensúlyozása rendkívül fontos, mivel centrifugálási üzemmódban a tartály nagy sebességgel forog, és a legkisebb egyensúlyhiány a gép megnövekedett vibrációjához, a csapágyak és a lengéscsillapítók nagy terheléséhez vezet, ami csökkenti azok élettartamát.

A mosógép állandó munkahelyen történő kicsomagolásakor és felszerelésekor el kell távolítani a szállítócsavarokat. Sokan kérdezik, mi lesz, ha a szállítócsavarokat nem távolítják el a mosógépből? Ha elfelejtette eltávolítani őket, akkor üzem közben a tartály hozzáér a csavarokhoz, és megsérül vagy deformálódik.

A mosógép modelljétől, a tartály kialakításától és helyétől függően a mosógép szállítócsavarjai a gép hátoldalán vagy a felső fedél alatt találhatók. A csavarok száma általában 4 darabra korlátozódik. Ezek hosszúkás csavarok, rövid menettel a végén, tömítő alátéttel és műanyag vagy gumi biztonsági alátétekkel, amelyek rögzítik a tartályt. Egyes gépmodellek csavarok helyett fém csapokat használhatnak.

Lásd még - A mosógépet saját maga szerelje be

Hogyan távolítsuk el a szállítócsavarokat

Gyakran a tájékozatlan vásárlók, akik mosógépet vásárolnak, megtagadják a szállítási és szerelési szolgáltatásokat, pénzt takarítanak meg, saját erejükre és szállításukra támaszkodva. Ennek eredményeként, mivel nem találták meg az orosz nyelvű szöveget a kezelési útmutatóban, és a tömlők összekötésével elhordták őket, nem tudták, miért van szükség a szállítócsavarokra, elfelejtik eltávolítani őket. A következmények nagyon szomorúak lehetnek, mivel a szervizközpont a garancia ellenére megtagadja az ingyenes javításokat, mert a felhasználó megsérti a gép használatára vonatkozó utasításokat.

A szállítócsavarok eltávolítása egyszerű. Ehhez egy egyszerű kulcsra van szükség, általában 10-14 mm. A csavarokat nem lehet nagy erőfeszítéssel meghúzni, ezért kis kezdeti erőfeszítéssel az óramutató járásával ellentétes irányba kell őket meglazítani. Csavarja le mind a négy csavart alátétekkel és tömítésekkel.A fennmaradó furatok helyére speciális műanyag dugókat helyeznek el, amelyek a használati utasításhoz vannak csatolva, emlékeztetve a szállítócsavarok eltávolítására (ne nézzen rájuk meglepetéssel, gondolkodva azon, hogy hova tegye őket?).

Hogyan lehet eltávolítani a biztonsági csavarokat egy mosógépből

A csatlakozók a dekorációs célok mellett megakadályozzák a nedvesség bejutását az egységbe kívülről, és elnyomják a járó motor hangját. Ha a gépben lévő csavarok helyett biztonsági csapok vannak felszerelve, akkor azokat fogóval távolítják el. Ehhez fogóval fogja meg a csap fejét és fordítsa 90 fokkal mindkét oldalra. Ebben az esetben a csapon lévő kiemelkedések egybeesnek a gép testében lévő kivágásokkal, és szabadon eltávolíthatók a helyéről. Javasoljuk, hogy az eltávolított rögzítőket és a tartozékokat együtt tárolja újrafelhasználás céljából, ha a gépet javítás céljából, vagy mozgatás esetén más telepítési helyre kell szállítani.

Hogyan szállítson mosógépet

Ha úgy dönt, hogy a mosógépet szállítja, akkor azt meg kell tisztítani, minden tömlőt le kell választani, és a maradék vizet le kell üríteni. Ezután a helyére kell felszerelni a szállítócsavarokat, miután először eltávolította a dugókat. Ehhez ki kell egészítenie azokat a tömítő alátétekkel és a korábban eltávolított védőbélésekkel. A kötőelemek telepítésekor fontos, hogy a végeiket pontosan illesszék a ház belsejében található menetes furatokba, ami bizonyos készségeket igényel. Ne felejtse el, hogy a mosógépet a szállítócsavarok nélkül szállítja, visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

Hogyan szállítson mosógépet

Lehetséges, hogy némi erőfeszítésre lesz szükség az ülésekbe történő becsavaráshoz, mivel a menet működés közben eltömődhet. Ha a csavarok megfelelő felszerelése zavarja a tartályt, akkor kézzel kissé el kell fordítania. A gépet függőleges helyzetben kell szállítani, elkerülve az éles ütéseket. Hordozáskor megengedett a megfordulás különféle helyzetben, az óvatosság és a sima mozgások figyelembevételével.

Ne felejtse el eltávolítani a biztonsági kötőelemeket, miután új helyre telepítette!

Lásd még:

12067 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás