itthon Telepítés / konfigurálás Nagy háztartási gépek Hogyan szerelhet magának TV-t a falra

Hogyan szerelhet magának TV-t a falra

A tévékészülék falra telepítése saját kezűleg otthon meglehetősen egyszerű feladat, és nem sok időt vesz igénybe. Ehhez a telepítési művelethez azonban bizonyos készségek szükségesek, a legrosszabb esetben az egész szerkezete nem fog sokáig megereszkedni.

Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan kell helyesen telepíteni a televíziós konzolokat, feltüntetjük az ajánlott padlótól való távolságot és a témához kapcsolódó egyéb apróságokat.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a TV falra szerelésének

Milyen előnyei és hátrányai vannak a TV falra szerelésének

Manapság szinte az összes modern gyártó megpróbálja a lehető legvékonyabban előállítani termékeit és csökkenteni az anyagi erőforrások felhasználását. Ennek köszönhetően kompaktabb eszközt tudtak elérni. Ráadásul a képernyő síkja a szoba belsejének részévé válhat, amely díszítheti a falat, mert most sokféle dizájn létezik TV-vel kombinálva.

Most térjünk át a TV falra szerelésének hátrányaira:

 • a konzolok rossz rögzítése esetén a TV a padlóra vagy a bútorokra eshet, ami a berendezések abszolút meghibásodását és a javításával vagy új beszerzésével járó hatalmas költségeket vonja maga után;
 • A készülék nagy tömegével és a képernyő meglehetősen széles átlójával a telepítést legalább egy partnerrel el kell végezni, és maga a folyamat akkor lesz fáradságosabb;
 • vannak súlykorlátozások, a készüléket nem lehet gipszkarton falakra szerelni, ha a TV és a konzolok súlya együttesen meghaladja a 30 kilogrammot. Ezenkívül nem akasztható fel a fűtési rendszerek fölé, hogy a berendezés működés közben ne melegedjen túl.

Ez a falra szerelési módszer széles körben elterjedt, és napjainkban is népszerű. Ha betartja az összes telepítési szabályt, ez a módszer a jövőben nem okoz problémákat.

Lásd még - Az LCD TV képernyőjének tisztítása

Falra szerelési útmutató

Falra szerelési útmutató

Az összes műveletet lépésről lépésre bontottuk, és a TV falra történő felszerelése így néz ki:

 1. Első lépésként meg kell választani a tévékészülék magasságát, amelyen lógni fog. Van egy bizonyos szabvány a TV falra szerelési magasságára vonatkozóan, amelyet speciálisan származtattak, orvosi kutatások segítségével ez a szám 0,7 és 1 méter között változik az alsó éltől. A TV-tulajdonosok többségét azonban a kényelmes nézési körülmények és saját preferenciáik taszítják. Ami a konyhát illeti, ebben az esetben a telepítést a mennyezet alatt hajtják végre, mivel a munka során kevés figyelmet fordít a képekre, a hang fontos lesz az Ön számára.
 2. A következő lépéshez szüksége lesz néhány dologra, nevezetesen ceruzára, mérőszalagra és épületszintre. Most fel kell tennie a jelöléseket. A padlótól való távolság és a két konzol közötti távolságnak megfelelően alkalmazzuk, általában ezt a méretet a tévé hátulján található tartóknak megfelelően választjuk meg.Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a furatok közötti vízszintes szintet, és győződjön meg arról, hogy azok szigorúan vízszintesek. Ellenkező esetben a telepített konzolok a készülék ferdülése miatt leeshetnek.
 3. Csak miután megbizonyosodott arról, hogy az összes jel azonos szinten van, fúrhat vagy fúrhat és fúrhat lyukakat. Legyen körültekintő, amikor ezeket a munkákat elvégzi. Felakaszthatja a falba fektetett vezetékeket. Bizonyos esetekben elakadhat a nem fúrható erősítésben.
 4. Ezt követően kalapácsos tiplik a furatokba, és a csavarokat meghúzva szerelje fel a konzolokat. Ne felejtse el a fal anyagát, ha vasbeton, akkor nem lesz problémája a telepítéssel. Ha azonban a falát gipszkartonból készítik, akkor jobb, ha először háromszor gondolkodik - és hogy a fal elviseli-e az egész szerkezet súlyát. Ha igen, akkor a telepítési módszer kissé megváltozik.
 5. Ha a TV konzol telepítése megtörtént, csak a TV elkészítése marad hátra. Óvatosan hajtsa végre a telepítést, és végül húzza meg a csavaros csatlakozásokat.
 6. Csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja a TV-t a hálózathoz és más eszközökhöz. Jobb azonban az összes vezetéket elrejteni egy műanyag csatornában, hogy a vezetékek ne csak lógjanak és ne rontsák el a teljes képet.

Valójában ez az összes utasítás arról, hogyan lehet saját kezűleg telepíteni a TV-t a falra, anélkül, hogy szakemberek segítségét kellene igénybe vennie. De ha nem vagy biztos a képességeidben, akkor a legjobb megoldás az lenne, ha az eszközt szakemberekkel együtt telepítenék, akik tudják, hogyan kell mindent helyesen telepíteni.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy a tévé hosszú ideig működjön, és ne essen össze a tartókból, vegye figyelembe néhány paraméterét:

 • zárójelek vásárlásakor ellenőrizze a termék értékesítőjétől, hogy milyen képernyőátlóra vannak tervezve, és mennyi eszközt tudnak támogatni;
 • ne feledje, hogy a rögzített zárójelek sokkal megbízhatóbbak, de kevésbé működnek, mint az elfordítható zárójelek, ami viszont befolyásolhatja a nézési kényelmet;
 • ha a TV-t gipszkarton rakományban lévő falra kívánja telepíteni, akkor győződjön meg arról, hogy a levegő nyugodtan kering ott, és a berendezésnek nem lesznek problémái a túlmelegedéssel, ami kellemetlen következményekkel jár, ha erről előre nem gondoskodik;
 • ne helyezze a TV-készüléket fűtőberendezések vagy más, hőt kibocsátó készülékek alá, mert ez később hátrányosan befolyásolhatja a készülék működését;
 • forgatható konzolok vásárlása esetén, mielőtt a vezetékeket elrejtené a doboz alatt, győződjön meg arról, hogy a fedélen kívül levő vezetékek hossza elegendő-e a TV mindkét irányba történő elfordításához.

Lásd még:

7224 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás