itthon Telepítés / konfigurálás Nagy háztartási gépek A hűtőszekrény helyes felszerelése

A hűtőszekrény helyes felszerelése

A hűtőszekrény helyes felszereléseDrága háztartási készülékek vásárlásakor nem szabad megfeledkeznie arról, hogy azoknak egy napnál tovább kell tartaniuk. A hűtőszekrény helyes felszerelése nemcsak a használat kényelmétől, hanem a megbízható működés hosszú távú függésétől is függ.

A hűtőszekrény megvásárlása előtt meg kell jegyezni, hogy ez meglehetősen nagy egység. Nem gyakori mozgásokra tervezték. Előtt hogyan kell felszerelni a hűtőszekrényt, meg kell határoznia azt a helyet, ahol állandóan tartózkodni fog.

 

Hely kiválasztása

Leggyakrabban hűtőszekrény található a konyhában. Ez a szabály nem kötelező. Ez azon a kényelemen alapul, hogy az étel kéznél van főzés közben.

A lényeg az, hogy a hűtőszekrény ne fűtőberendezések közelében vagy meleg helyen legyen, és ne érje közvetlen napfény. A szakértők azt javasolják, hogy a hűtőszekrényt legalább 5-10 centiméterre helyezzék el a hőt kibocsátó készülékektől. Ha mégis a kályha közelében kell felszerelni, akkor védelmet kell nyújtania az infravörös sugarak ellen. Egy fólialap szitaként szolgálhat. A szakértők nem javasolják a hűtőszekrény fal melletti elhelyezését. A hűtőszekrénynek legalább 5 cm-re kell lennie a faltól, hogy a hideg levegő szabadon áramoljon a kompresszorba.

Kívánatos, hogy a helyiség a hűtőszekrény helyéhez igazodva megfeleljen a méretének. A modern hűtőberendezések mérete meglehetősen nagy. A készülék megvásárlása előtt meg kell mérni az ajtókat és a szabad helyet, ahol a hűtőszekrényt felszerelik.

Hely kiválasztása a hűtőszekrény felszereléséhez

A hűtőszekrény alatti padlónak vízszintesnek és szilárdnak kell lennie. Külön követelmény a csúszásmentes felület. Nagy súly és alacsony rezgés esetén is a hűtőszekrény sima és csúszós felületen mozog. Ha bármilyen szabálytalanság van, akkor azokat egy gumi vagy műanyag lap elhelyezésével lehet megszüntetni.

Telepítés előtt gondoskodjon szabad hozzáférésről az elülső oldalra. A hűtőszekrény ajtajainak szabadon kell nyitniuk és becsukódniuk, anélkül, hogy bármibe belekapaszkodnának. Ugyanakkor nyitott állapotban nem zavarhatják az ember mozgását a szoba körül. A legtöbb hűtőszekrény ajtaja olyan rögzítőelemekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nyitás irányának megváltoztatását az igénytől függően.

Lásd még:

Villanyszerelő

A hűtőszekrény az áramforrás közelében található. A konnektor könnyen hozzáférhető vészhelyzeti áramkimaradás esetén. A legjobb megoldás egy külön aljzat, amelynek földelt csatlakozója van. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a nagy és hirtelen feszültségingadozások veszélyesek a kompresszorra és az elektronikára. Ez leginkább a külföldi modellekre vonatkozik. Ha a feszültség gyakori változását észlelik, tanácsos gondoskodni egy stabilizátorról.

Telepítse és csatlakoztassa a hűtőszekrényt

Műveletek a szállítás után

Miután a hűtőszekrényt beszállították a helyiségbe, mielőtt először bekapcsolnák, gondosan ellenőrizni kell a terméket. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e rajta mechanikai sérülések. Ne húzza maga az egységet. A súlyos ütések és ütések az egész termék idő előtti meghibásodását okozhatják.

Fontos:

Ha a készülék hideg körülmények között volt, ami jellemző a télen történő szállításra, akkor körülbelül fél órán át meleg szobában kell állnia. Ez kiegyenlíti a hőmérsékletet és elkerüli a kondenzációt, amely befolyásolhatja az elektronika működését.

A hűtőszekrényt általában a fal közelében helyezik el. Ha nem marad hely a termék hátulja és a fal között, az egység nem kapja meg a szükséges levegőhűtést. A rés legalább öt centiméter.

Lásd még - A termosztát beállításának jellemzői a különböző típusú hűtőszekrényekben

Miután az egységet előkészített helyre tette, fel kell állítani. Nem kell szinthez folyamodnia. Elég, ha a hűtőszekrény egyenesen a szemére áll. Engedjünk el enyhe dőlést a hátsó oldalra, ez lehetővé teszi az ajtó önálló bezárását, még akkor is, ha a felhasználó elfelejtette megtenni.

Ezt követően megtörténik a hűtőszekrény első bekapcsolása, amelyet alapjáraton, azaz üres kamrával végeznek.

Lásd még:

19982 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás