itthon Telepítés / konfigurálás Légkondicionáló berendezések Hogyan csatlakoztassunk egy termosztátot egy infravörös fűtőberendezéshez

Hogyan csatlakoztassunk egy termosztátot egy infravörös fűtőberendezéshez

A modern élet körülményei között az új berendezések használata során optimalizálni kell a kényelmes és hatékony mindennapi használatra használt berendezéseket. Ide tartoznak azok a készülékek, amelyek segítenek csökkenteni az energiaköltségeket, növelik a hatékonyságot, és átveszik az irányítást otthona teljes fűtési rendszerének felett. Ilyen eszközök például az infravörös melegítők termosztátjai. A termosztát infravörös fűtőberendezéshez történő csatlakoztatásáról, valamint a helyes használatáról cikkünkben megtudhatja.

A legjobb 10 legjobb fűtőberendezés az Aliexpressszel

A termosztátok műszaki jellemzői és típusai

termosztát a fűtéshez

Tehát a berendezések telepítésének megkezdéséhez ismernie kell a szerkezetét és jellemzőit, és van róla elképzelése. Erre azért van szükség, hogy a lehető legpontosabban kiderítsük ennek vagy annak az eszköznek a hatékonyságát az Ön használatához.

A termosztát, amint a neve is mutatja, szabályozza a helyiség hőmérsékletét. Ezt a helyiség levegő hőmérsékletének mérésével teszi, és a kapott eredményektől és a beállításoktól függően már szabályozza a fűtési rendszert. Azaz, ha egy vagy több fűtőtest van telepítve, akkor nem számít, amelyek elérték egy bizonyos hőmérsékletet, majd kikapcsolnak, akkor ez a mi termosztátunk munkája. A működés elve egyszerű és nem igényel mélyreható ismereteket.

Jelenleg kétféle termosztát létezik a piacon: elektronikus és mechanikus. Mind olyanok, mint a kis dobozok, gyakran műanyagból. Az elülső oldalon mindig van egy hőmérséklet-szabályozó, bár vannak olyan modellek, ahol oldalra helyezik. Az eszköz típusa a gyártótól, a modelltől és ennek megfelelően az árától függ. Általános szabály, hogy a mechanikus hőmérséklet-szabályozók kerék vagy gombok formájában működnek, az elektronikusak pedig érintőképernyős kijelzővel vagy nagy gombkészlettel vannak ellátva, és távirányítóval is rendelkeznek.

A gyártók csak akkor javasolják a mechanikus termosztátok használatát, ha mindig van valaki a helyiségben. Az elektronikusak intelligensebbek ebben a tekintetben, és nem igényelnek folyamatos ellenőrzést.

A termosztátok csatlakoznak az összes modern fűtőberendezéshez, és az infravörös melegítők sem kivételek. Cikkünkben róluk lesz szó.

Lásd még - Hogyan válasszuk ki a tökéletes légkondicionálót otthonához és lakásához

Termosztát beszerelése infravörös fűtésre

szabályozó telepítése

Az ilyen berendezések termosztátként történő telepítése nem igényel sok ismeretet az elektrotechnika területén, de néhány pontot ismerni kell. Például meg kell találnia a megfelelő helyet a készülék elhelyezéséhez, annak típusától függetlenül.A legjobb, ha alacsony páratartalmú helyekre telepítik, az eszközök ezt nem nagyon szeretik, hibásak lehetnek, és egy idő után általában használhatatlanná válnak, különösen a mechanikus eszközök számára, mivel az elektronikus eszközök jobban védettek a külső behatásoktól és lezárva vannak. Ne tegye a készüléket hő- vagy napfényforrások közelébe, például konyhai tűzhely, fűtőtestek vagy nyitott ablakok elé. Ez az első lépés az infravörös melegítők termosztátjának telepítésekor - a telepítés helyének kiválasztása.

Ezt követi maga a telepítés. Ez a folyamat magában foglalja az eszköz csatlakoztatását a hálózathoz és a fűtőberendezéshez. Az összes elem helyes egymáshoz történő csatlakoztatásához egy automatikus relét használnak, amely áramforrásként szolgál a fűtőberendezéshez, esetünkben egy IR fűtőberendezéshez. A termosztátok felszerelésére többféle sémát használnak, ezeket az alábbiakban közöljük.

Lásd még - Milyen típusú fűtőtestet válasszon házhoz vagy lakáshoz

A termosztát kapcsolási rajzai a fűtéshez

kapcsolási rajz

A termosztát fűtési rendszerhez történő csatlakoztatására számos egyszerű és összetett séma létezik, de ezt megteheti maga is. Tehát a legegyszerűbb megoldás egy áramkör, egy termosztáttal és egy fűtéssel. Az áramkör nagyon egyszerű: a gépnek két érintkezőpárja van, az egyik közvetlenül a termosztáthoz van csatlakoztatva. Természetesen az érintkezők nulla és fázisúak, ezeknek az értékeknek tisztának kell lenniük mindenki számára, aki jártas az elektrotechnikában. A vezetékpár többi része a fűtőberendezéshez csatlakozik.

A második lehetőség kissé bonyolultabb, mivel magában foglalja a fűtés párhuzamos csatlakoztatását egy termosztáton keresztül. Ez a módszer lehetővé teszi több fűtőeszköz csatlakoztatását a termosztáthoz. Az áramkör is nagyon egyszerű, ha kitalálja. Az automatikus kapcsolótól egy pár vezeték jut a termosztáthoz, és ebből jön az érintkezők vezetéke az IR fűtőberendezésekhez.

A legnehezebb a csatlakozási ábra, amely szintén egy termosztátot használ több helyiségfűtő eszközhöz, de a másodiktól eltérés magában a csatlakozásban van. Tehát ennek az áramkörnek a felszereléséhez mágneses indítót használnak, és a csatlakozási ábra egyedi. Vannak kész sémák is, csak vegye és telepítse, de ez nem garantálja a rendszer stabil működését. Ez a lehetőség a legpraktikusabb és leggyakoribb.

Lásd még - Hogyan válasszuk ki a tökéletes légkondicionálót otthonához és lakásához

A legjobb 10 legjobb fűtőberendezés az Aliexpressszel

Kimenet

Az infravörös melegítők termosztátja kiváló megoldás az otthoni, irodai és egyéb dolgok fűtési rendszeréhez. A csatlakozás függetlenül és egy varázsló segítségével is megvalósul. A termosztát infravörös fűtőberendezéshez való csatlakoztatásáról a készülékhez mellékelt utasításokat vagy az interneten találhat. Reméljük, hogy cikkünk hasznos volt.

Lásd még:

5299 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás