DIY fagyasztó telepítési tippek

A fagyasztókat csak akkor kell felszerelni, ha nincs elegendő fagyasztótér ahhoz, hogy az élelmiszereket hűtőszekrényben mínusz hőmérsékleten tárolhassa. Jelenleg a háztartási fagyasztók széles választéka létezik a piacon, kétféle típusú, közönséges, szabadon álló és a pult alatt beépített. Ebben a cikkben segítünk kitalálni, hogyan kell saját kezével helyesen felszerelni és csatlakoztatni a fagyasztót, szakember hívása nélkül.

Telepítési követelmények

A fagyasztó felszerelésének követelményei

  1. Első lépésként alaposan olvassa el a fagyasztó felszerelésének és a lakás elektromos hálózatához történő csatlakoztatásának követelményeit. Annak érdekében, hogy minden jól menjen, néhány egyszerű tippet kell követnie.
  2. Függetlenül attól, hogy hová telepíti a készüléket, legyen az fal vagy konyhai asztal, egy fontos követelménynek meg kell felelnie, nevezetesen a készülék számára szükséges légrés jelenlétének. Legalább 5 centiméteresnek kell lennie, és a háztartási készülék minden oldalán rögzíteni kell. Az alsó résnek körülbelül 8 centiméternek kell lennie, hogy a fagyasztó megfelelően lehűljön.
  3. Szigorúan tilos beépített fagyasztót felszerelni gáz- vagy villanytűzhely alá. Ha továbbra is ilyen helyre akarja helyezni a fagyasztót, akkor azt a kályha másik oldalán kell felszerelni.
  4. A hűtőszekrénnyel ellentétben a fagyasztót hideg helyiségbe lehet felszerelni. Mielőtt azonban a fagyasztót fűtetlen helyiségekben telepítené, például padlásra vagy erkélyre, el kell olvasnia a műszaki dokumentációt, amely meghatározza a készülék megengedett üzemi hőmérsékletét, az úgynevezett éghajlati osztályt.
  5. A fagyasztó felszerelése előtt meg kell győződnie arról, hogy a huzalozás a bekapcsolt készülékkel ellenáll-e a rajta lévő terheléseknek. Leggyakrabban a régi házakban és lakásokban a kábelezés meglehetősen régi, és ritkán gondolkodik senki a változtatáson. Annak érdekében, hogy a készülék ne essen meghibásodáshoz, erőteljes vezetéket kell használni földelő hurokkal. Bizonyos esetekben szükség lehet a kábelezés cseréjére.
  6. Ha készüléke nem rendelkezik automatikus ajtózárási funkcióval, akkor igénybe vehet egy kis trükköt. Csavarja le a két hátsó lábat, a tok enyhe torzulása miatt az ajtó önmagában nem nyílik ki, ha nem zárta be teljesen.
  7. Abban az esetben, ha a készülék zsinórja nem éri el a csatlakozóaljzatot, tilos ilyen eszközt túlfeszültség-védőként használni, a közönséges embereknél hordozónak hívják. A fagyasztó közvetlenül a hálózathoz való csatlakoztatásához saját kezűleg kell áthelyezni az aljzatot.

Ebben a cikkben elmondtuk, hogyan kell saját kezével felszerelni és csatlakoztatni a fagyasztót, tisztáztunk néhány pontot, amelyek megkönnyíthetik az életedet a fagyasztó használatában.

Lásd még - A legjobb otthoni fagyasztók az ügyfelek véleménye szerint

9338 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás