itthon Gondoskodás Kis háztartási gépek A porszívó szűrőinek tisztítása

A porszívó szűrőinek tisztítása

A szűrők állapota nagyban meghatározza a porszívó minőségét. Az eltömődött szűrő az egyik leggyakoribb oka annak, hogy egy porszívó hangosan működik, és végül meghibásodást okozhat. A porszívókban többféle szűrő létezik, amelyek a levegő tisztításában különböznek egymástól. Ezért az, hogy lehetséges-e a szűrőt porszívóról lemosni, annak típusától függ. Vessünk egy pillantást a megfelelő tisztításra, hogy ne romoljon el.

Szűrőtáska

Lehet egyszer használatos (papírból) és újrafelhasználható (általában szintetikus szövetből). A túltelített egyszer használatos zsákokat el kell dobni, és nem használhatók fel újra. Újrafelhasználáskor az eldobható táska bármikor eltörhet. És akkor az összes törmelék beleeshet a motortérbe, és letilthatja a motort.

Használat után az újrafelhasználható szövetzacskót ki kell ütögetni, majd porral (mosószerrel) meg kell mosni. Száradás után a zacskó újrahasználatra kész.

Ciklonszűrő

Nagy műanyag tartályból áll (nagy törmelék, por összegyűjtésére szolgál) és több finom szűrőből. Használat után a tartályt szétszerelni kell, és minden szűrőt külön meg kell tisztítani, annak típusától és jellemzőitől függően. A nagy műanyag portartályt meg kell tisztítani a törmeléktől, alaposan le kell öblíteni és szárítani.

Aquafilter

A porszívók mosásakor a szűrőrendszer egy vízszűrőből (víz) és egy finom szűrőből áll. A vízszűrőben a port megnedvesítik, utána részecskéi leereszkednek az aljára. Az Aquafiltert alaposan meg kell mosni (használhat speciális vegyszereket, amelyek nem korrodálják a műanyagot), majd szárítsa meg és tegye vissza a porszívóba.

Tanács! A tartályt és a szűrőket csak hideg vízzel ajánlott öblíteni.

HEPA szűrők

A finom szűrőkre szokás hivatkozni, mert ezek biztosítják a légszűrést a zárványok (szennyeződések) 99,5% -ától. Nemcsak a legkisebb porszemcséket, hanem állati szőrt, különféle allergéneket, sőt mikroorganizmusokat is megfognak.

Hogy lehetséges-e a HEPA szűrő mosása porszívóhoz - ezt a használati útmutató elolvasásával lehet tisztázni. Kétféle típusuk van - eldobható és újrafelhasználható. Az újrafelhasználható HEPA szűrő kétféle módon tisztítható (visszaállítható):

  • Víz - öblítse le folyóvízzel csapból vagy zuhanyzóból, majd alaposan szárítsa meg. Ennek során ne használjon mosószert. A teljes száradásig nem használható, a légáteresztő képessége jelentősen csökken, ami a szívóerő elvesztéséhez és a járó motor terhelésének növekedéséhez vezet.
  • Levegő - erőteljes légáram fújja, amely a szűrés fő irányával ellentétes irányba irányul. A HEPA papírszűrőket csak néhány alkalommal lehet felújítani. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tisztítás után átlagosan elveszíti tulajdonságait - minden egyes helyreállítási művelet után körülbelül 15-20%.

Szénszűrő

Elég ritka, fő célja a kellemetlen szagok elnyelése. Alkalmas háziállatok tulajdonosainak.Ez egy téglalap alakú kazetta, amely aktivált szűrőszemcsékkel van megtöltve. Az élettartama 2-3 hónap, és nem mindegy, hogy a porszívót milyen aktívan használják. Mivel a kazetta elnyeli a szagokat akkor is, ha a porszívó nem működik. Ez a szűrő teljesen eldobható, alacsony elterjedtségét a magas ára is magyarázza - 30 dollártól.

5518 0

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás