itthon Gondoskodás Nagy háztartási gépek Miért van a ruhanemű kellemetlen szaga a mosógépben végzett mosás után?

Miért van a ruhanemű kellemetlen szaga a mosógépben végzett mosás után?

Az emberek azért vásárolnak mosógépet, hogy ruhájuk ne csak tiszta legyen, hanem jó illata is legyen. Bármely modern mosógép feladata a mosott ruhák frissítése. Előfordul azonban, hogy egy szép napon, mosás után a ruhanemű tiszta, de az illata nem a legkellemesebb. Ennek oka lehet a mosógép meghibásodása, nem megfelelő mosószer használata vagy rossz vízminőség. Ebben a cikkben többet megtudhat arról, hogy a mosoda miért szagol rosszul a mosógépben végzett mosás után.

Kellemetlen szagok okai

a mosoda mosás után rossz szagú

Kevés oka van, de ha nem szüntetik meg időben, akkor komolyabb problémákká válhatnak. Tehát miért büdös a vászon:

 • a víz stagnál a leeresztő tartályban. Valószínűleg a legnépszerűbb probléma, mivel néhány ember nem üríti le teljesen, vagy nem figyel rá, így a használt porral kevert piszkos víz a tartály alján maradhat. Egy idő után ez a keverék kellemetlen nyálkát képez, amelyet a következő mosás során tiszta vízzel kevernek, és ennek következtében kellemetlen szag keletkezik;
 • a lefolyócsövek, csövek és vízelvezető szűrők eltömődése. A vizet nem tisztítják és szükség szerint nem engedik le, ezért a bűz;
 • a csatorna eltömődése. A szennyvízcsatorna bűze behatolhat a gép belsejébe, és ez a szúró szag elnyeli a ruhaneműt;
 • maga a gép meghibásodása miatt, vagyis a mosópor edénye rosszul van kimosva, aminek következtében a por maradványai penészesednek és nyálkával borulnak, ennek megfelelően ebben kevés a kellemes;
 • ha a mosógépet hosszabb ideig nem használják, a víz stagnálhat a dob elasztikus falain. Penész és felhalmozódás alakulhat ki rajta. Nehéz nem észrevenni őket, de különböző emberek vannak;
 • a por vagy rossz minőségű, vagy túl sokáig feküdt, és elveszítette tulajdonságait. A dolgok mosásakor is fontos figyelni az adagolást, mivel a felesleges port nem mindig mossák ki, és az a dob falán maradhat. Előfordul, hogy maga a por rossz szagú, ebben az esetben jobb cserélni;
 • a készüléket rosszul szellőzött és kellő páratartalmú zárt helyre telepítik, például fürdőszobába.

Mindezek a problémák önmagában kiküszöbölhetők, a lényeg, hogy ne futtassák őket.

Lásd még - A víz lágyulásának titkai egy mosógépben

- okainak megszüntetése

kellemetlen szag okai

Ha a ruhanemű mosás után rossz szagú, akkor természetesen meg kell mosni, hogy megszabaduljon a szagtól. Az esemény okának azonosításához gondosan ellenőriznie kell autóját, sőt néha még szétszerelésre is szükség lesz. Mindezt szakaszosan lehet megtenni.

Először ellenőriznie kell a leeresztő szűrőt. A legtöbb gyártó számára a modellek közötti különbségek ellenére a hátsó rész alján található. Maga a folyamat nem időigényes, de különös gondosságot és pontosságot igényel. Miután kivette, előzőleg leeresztette a vizet, elkezdheti tisztítani a szűrőt és annak helyét. Bármilyen tisztítószerrel és tisztítószerrel megtisztíthatja.

Érdemes ellenőrizni, hogy az egységben nincs-e felesleges víz a gépben, hogy a víz ne stagnáljon és ennek megfelelően hervadjon el.

Ezután tisztítsa meg a por tartályt vagy küvettát. Nagyon könnyű beszerezni, szinte minden gépnek ugyanaz a poradagoló készüléke. Miután eltávolította, vegyszeres tisztítószerekkel meg kell tisztítani. Amíg a tartályt tisztítják, megteheti a rekeszt érte. Ő is szokott koszosodni. A rekesz, ha nem is túl piszkos, ugyanezzel az eszközzel vagy egyszerűen nedves ronggyal lemosható. Tisztítás és szárítás után mindent visszatehet.

A következő lépés a vízelvezető rendszer és maga a csatorna ellenőrzése. Könnyű ellenőrizni írógép nélkül. Csak amikor leereszted a vizet, figyelj arra, hogy elmúlik. Ha ez a folyamat nagyon lassú, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy a szifon eltömődött és meg kell tisztítani. Figyelnie kell a szagra is, mivel gyakran ez bizonyítja az eldugult csatornát. Ezután ellenőrizheti maga a gép leeresztő rendszerét. A tömlők belülről is eltömődhetnek és váladékokká válhatnak. Ezeket mind tisztítószerrel és tisztítószerekkel tisztítják.

Utoljára ellenőrizni kell a nyílás ajtajának gumitömítését. A penész képződése, a szennyeződés felhalmozódása és a maradék nyálka olyan problémákhoz vezethet, mint a mosás után a ruhanemű kellemetlen szaga. A gumit meglehetősen nehéz tisztítani, ezért agresszívebb anyagokra van szükség, például réz-szulfát és citromsav oldatára. Ronggyal fél órán belül rendet tehet a mandzsettákon. Azt is javasoljuk, hogy végezzen száraz lemosást citromsavval és ecettel a maradék tisztításhoz. Mindezen eljárások után lemoshatja és ellenőrizheti a ruhaneműt.

Hogyan lehet elkerülni a további kellemetlen szagokat?

Itt csak időszakos profilaxist fogunk tanácsolni. Ez magában foglalja a gép ellenőrzését, öblítését és szárítását minden használat után. Nem szükséges becsukni a nyílás ajtaját, mivel nedvesség maradhat benne, és ez penészképződéshez vezet. Ne tároljon tárgyakat az alátétdobban. A piszkos ruhanemű szagát maga az egység képes elnyelni, és továbbadni a már tiszta ruhaneműnek.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megtudni, miért bűzlik a ruha a mosógépben végzett mosás után. Vigyázzon a háztartási gépek használatakor.

Lásd még:

10498 2

2 gondolat: „Miért van a ruhanemű kellemetlen szaga a mosógépben végzett mosás után?”

 1. Tatyana:

  Van egy SAMSUNG gépem

 2. Ruslan:

  és van LG-m. A mosógép használata után (kb. 8 év után) kellemetlen szagot tapasztaltam. Nem működött az a döntés, hogy citromsavval tisztítják a belsejét. A szag egyre rosszabb lett. A kérdést úgy oldottam meg, hogy teljesen szétszereltem a mosógépet, és megtisztítottam a dobot és az összes csövet. Következtetést vontam le magamnak: nincs szükség ilyen eredményre. Tisztítsa meg a belsejét ecetsavval vagy citromsavval.

Hozzászólni

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás