itthon Javítás Nagy háztartási gépek Az LG mosógép DE hibát ad - mit jelent ez?

Az LG mosógép DE hibát ad - mit jelent ez?

Bezártuk az ajtót, megnyomtuk a „Start” gombot, és vízzel való feltöltés helyett a kijelzőn a DE kód szerepelt. Alapvetően ez a hiba a mosás elején jelenik meg. Mit kell tenni? Mit jelent a DE hiba az LG mosógépben? Hogyan tudom magam megoldani a problémát? Mindezekre a kérdésekre ebben a cikkben talál választ.

A hiba dekódolása

Az LG mosógép DE hibát ad

A DE hiba azt jelenti, hogy a mosógép ajtaja nincs csukva, vagy az ajtózár nem működik. Alapvetően a meghibásodás oka a napfénytető zárszerkezete (HLD), de a csuklópántok, a fogantyú, a reteszhorog vagy a vezérlő modul is hibás lehet.

A kijelző nélküli LG mosógépeken a DE kód a következőket jelenti: az összes hőmérsékleti jelző, a mosási és öblítési jelző egyszerre villog vagy világít. Ezek a jelek azt jelzik, hogy a nyílás ajtaja nincs csukva.

Lásd még - PF hiba az LG mosógépben - mit kell tenni, hogyan kell dekódolni?

Hogyan lehet saját maga kijavítani a hibát

Úgy tűnik, hogy a meghibásodás oka ismert, és csak a nyílás szorosabb bezárásához elegendő. Gyakran elég az ilyen cselekvés, és a probléma megszűnik. Ellenkező esetben a meghibásodás súlyosabb okból következik be:

  • Törött reteszhorog, napfénytető zárszerkezet
  • A rugó vagy a bilincs, a napfénytető zárszerkezetének elmozdulása
  • A napfénytető zárszerkezetének elektronikus érzékelőjének meghibásodása
  • A mosógép vezérlőpaneljének meghibásodása

Fontos:

A hiba leggyakoribb okait itt soroljuk fel, más kevésbé ismert bontások lehetségesek és pontos meghatározásukhoz ajánlott szakembert hívni.

DE-kód előfordulása esetén ajánlott egy sor olyan szekvenciális műveletet végrehajtani, amelyek segítenek önállóan megszabadulni a hibától.

  • Először is érdemes ellenőrizni a nyílás záródásának szorosságát, talán nincs lezárva. Ehhez csak erősebben kell nyomnia.
  • Vizsgálja meg a teljes ajtót is, hogy nincs-e benne interferencia.
  • Vizsgálja meg a nyílás ajtajának belső oldalát. Lehetséges, hogy ruhák kerültek a rakodónyílás és a dob közé, és zavarják a szoros záródást. Figyelnie kell a rögzítő fülére is, talán vannak rajta tárgyak, amelyek zavarják a zárást.
  • Ellenőrizze a nyílás ajtaját a torzulások esetére, ha találnak ilyeneket, meg kell húzni az oldalsó zsanérokat.
  • Ha a fentiek egyike sem található, vagy nem segít, akkor végezze el a mosógép teljes visszaállítását. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket egymás után: nyissa ki a nyílást, húzza ki a gépet a hálózatból a dugó kihúzásával, várjon 15-20 percet, majd csatlakoztassa újra a gépet, és zárja be a nyílást.

Ha a fenti lépések végrehajtása után a hiba továbbra is fennáll, akkor érdemes figyelembe venni a meghibásodás egyéb okait.

Javítást igénylő hibák

Az alábbi táblázat segítségével állapítsa meg a hiba okát:

A probléma leírása Hiba oka Megoldás
A nyílás ajtaja nem záródik le teljesen vagy záródik be. A reteszhorog erősen kopott vagy eltört Elemcsere
Az ajtó becsukódik és reteszelődik, de a gép nem indítja el a mosási programot. A zárszerkezet nem működik Elemcsere
Mosás, öblítés vagy centrifugálás üzemmódban a mosógép leállt és DE hibát generált. Égő szag van. Hibás vezérlő modul. Leggyakrabban a mikrokapcsoló "szenved" az érintkezők kiégése miatt a túlfeszültség alatt, vagy a víznek az elektronikába való behatolása miatt. A gép felső részének leszerelésével el kell távolítani az előlapot. Ezután távolítsa el a deszkát. A sérült területek azonnal láthatók - feketévé válnak, a kondenzátorok kupakjai domborúvá válnak, repedések nyomai láthatók. Ha hibás alkatrészt találnak, azt forrasztják, és a helyére újat telepítenek.
A fogantyú nem működik, és az ajtó nincs rögzítve. Törött fogantyú Elemcsere
A nyílás ajtaja nem csukódik be és ferde Hurok kopás A hurkok beállítása vagy teljes cseréje

Következtetés

A mosógép hibás működését nem zárják ki annak életciklusából. Ezért gyakori hiba esetén az emberek, akik elolvasták ezt a cikket, teljes mértékben képesek lesznek meghatározni a kellemetlenség okát, és gyakran maguk is kijavíthatják. De mindig jobb elkerülni a hibát, mint kijavítani. Tehát ne felejtsd el a működési szabályokat és a tiszteletet.

Lásd még:

7068 0

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás