itthon Javítás Nagy háztartási gépek Hogyan lehet kicserélni a mosógép ajtaján lévő fogantyút, ha az eltört?

Hogyan lehet kicserélni a mosógép ajtaján lévő fogantyút, ha az eltört?

Még a legjobb minőségű mosógépben is letörhet a fogantyú. Műanyag része nagyon törékeny. Ha állandó stressznek van kitéve, amikor megpróbál nyitni, nem biztos, hogy ellenáll. Ha meghúzza a fogantyút, mielőtt kinyitja a zárat, az is gyorsan eltörik. Nem javítható, új alkatrészt kell telepítenie. Ezt maga is megteheti.

Hogyan lehet kinyitni az ajtót, ha a kilincs eltört

eltört a mosógép ajtajának fogantyúja

A meghibásodás oka általában a gondatlan bánásmód, nem pedig házasság vagy rossz minőségű eszköz. Általában a fogantyú eltörik, amikor a mosás befejezése után megpróbálja kinyitni az ajtót. Óvatosan nyomja meg rajta, amíg jellegzetes kattanást nem hall, jelezve a zár felengedését, majd óvatosan nyissa ki.

Fontos:

A mosás befejezése után néhány percet várni kell, egy ideig az ajtó zárva marad.

Meghibásodás esetén nem kell aggódni. Alkatrészeket szakember hívása nélkül cserélhet. Először le kell szerelnie. Ennek többféle módja van.

Először meg kell vizsgálnia a törött részt. Ha a fogantyúnak csak egy része szakad le, akkor a többit kinyithatja. Ehhez néha eszközöket kell használnia. Ha fogóval veszi az ajtón maradó részt, akkor nyomja meg a rugót, és húzza maga felé a nyílást. Ha ezek a lépések nem segítenek, akkor más módszereket is használhat:

 • Ha a gép vésznyílással van ellátva, meg kell húzni a speciális kábelt vagy kart. A leeresztő szűrő közelében található. Ehhez el kell távolítania az alsó panelt.
 • Nyissa ki a nyílást belülről. Távolítsa el a berendezés felső fedelét, és kézzel nyúljon a belső zárhoz. Nyomja meg és nyomja be az ajtót belülről.
 • Kötéllel. Erős kötelet véve helyezze be a nyílás és a test közötti lyukba a zár oldaláról. Húzza meg a kötelet, és húzza mindkét oldalról a reteszig. A kötél nyomja a kart, és a gép kinyílik.

Lásd még - Hogyan lehet erőszakosan leengedni a törött mosógépet

Hogyan lehet szétszerelni

A fogantyú cseréjéhez le kell venni a gép ajtaját és szétszerelni a törött részt.

Fontos:

Az ajtó szétszerelése előtt emlékezzen a csavarok helyére, a fogantyú rögzítési pontjaira és az üveg dőlésének oldalára. Inkább készítsen róla képet, nehogy elfelejtse.

Nem nehéz saját maga szétszerelni, mester segítsége nélkül. Az utasítás nagyon egyszerű:

 1. Nyissa ki az ajtót. Keresse meg a testhez való kapcsolódási pontokat a lombkorona közelében. Ezek általában önmetsző csavarok, amelyeket Phillips csavarhúzóval lehet lecsavarni.
 2. Távolítsa el a rakodóajtó fedelét, és helyezze a padlóra. Szétszerelni kell.
 3. Lazítsa meg a rögzítőcsavarokat a fedél kerületén. Ehhez a rögzítő típusától függően szabványos vagy Phillips csavarhúzóra lesz szükség.
 4. Helyezzen egy lapos csavarhúzót a belső és a külső rész közötti résbe, és húzza ki. Szerelje szét az ajtót két részre, vegye ki az üveget.
 5. A fogantyú fémrúddal van rögzítve.Szükséges, hogy nyomjon rá egy ágat vagy egy vékony csapot, nyomja meg és akassza fel a rudat, majd húzza ki.
 6. Szerezd meg a fogantyút és a rugót.

Tanács:

Szétszerelés előtt jobb lefényképezni a fogantyú rögzítési pontját, nehogy összezavarodjon az összeszerelés során.

Új fogantyú telepítése

A tollat ​​egy boltban kell megvásárolni. Amikor vásárolni megy, át kell írnia a gép modelljét és nevét, hogy az új alkatrész illeszkedjen. Rugóval és a rögzítéshez szükséges rúddal van felszerelve.

Fogantyú telepítési utasításai:

 1. Helyezze be a rugót. Kötelező ugyanarra a helyre tenni, ahol az előző állt. Ugyanakkor fontos a figyelmesség. A rugónak pontosan illeszkednie kell a helyére. Elég nehéz, meg kell próbálni.
 2. Helyezze be a horgot a fogantyúval, amennyire csak lehet.
 3. Amikor az alkatrész a helyén van, helyezze be a csapot. Minden lyukon át kell vezetni. Nyomás közben el kell forgatni, hogy megkönnyítse a lyukakba való bejutást. Használhat fogót.

Miután megoldotta a problémát, ellenőriznie kell, hogy a fogantyú megfelelően működik-e. A rugó miatt kissé visszahúzódik. Ha a fogantyút nem nyomja meg a rugó, akkor nincs megfelelően behelyezve. Jobb, ha azonnal szétszereli, és megpróbálja újra behelyezni.

Ezután be kell helyeznie az üveget, és a fedél második felét fel kell erősíteni, amíg kattan. Rögzítse a feleket rögzítő csavarokkal, és helyezze be az ajtót a gépre.

Tanács:

Ha nem tudja kitalálni, hogyan cserélje le önállóan a fogantyút, akkor jobb, ha felhívja a mestert, hogy ne sértse meg az alkatrészeket.

Lásd még:

9792 0

Hogyan válasszunk

Vélemények

Javítás